Інвестори зможуть за спрощеною процедурою заходити на український фінансовий ринок, – Єрмак

Share

Іноземні інвестори зможуть за спрощеною процедурою заходити на український фінансовий ринок та купувати українські цінні папери, повідомив у своєму Telegram керівник Офісу президента Андрій Єрмак

«Національний банк України у співпраці з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку уніфікував підходи до обліку прав на цінні папери резидентів та нерезидентів на агрегованих рахунках депозитарних установ, та вніс відповідні зміни в нормативні документи», – повідомив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom

Єрмак уточнив, що перехід на агрегований облік цінних паперів нерезидентів замість сегрегованого максимально спростив обслуговування іноземних інвесторів на території України.

Іноземним інвесторам не потрібно відкривати окремі рахунки у депозитарії НБУ, що полегшить адміністрування операцій та мінімізує залучення спеціалістів до ведення кожного окремого іноземного клієнта.

«Важливо, що це дозволить залучити широке коло охочих інвестувати в економіку України та зробити процес торгів на українських фондових майданчиках максимально простим та ефективним», – підсумував Єрмак.