Байден анонсував блокування портів США для російських суден

Share

Сполучені Штати Америки заборонять російським кораблям заходити в американські порти аналогічно з рішенням ЄС

Про це президент США Джо Байден заявив під час брифінгу 21 квітня, передає «Економічна правда».

«США заборонить пов'язані з РФ судна, вслід за аналогічним кроком у ЄС. Це означає, що жоден корабель під російським прапором чи у власності російських громадян чи компаній не зможуть пришвартуватися в американських портах чи на узбережжі», – заявив Байден.

Крім того, заявив Байден, США додатково виділять Україні $500 млн додаткової фінансової допомоги, передає Бізнес.Цензор.

«Ми надамо додатково $500 млн прямої економічної підтримки урядові України, це збільшує нашу допомогу до $1 млрд за останні два місяці. Це необхідно для того, щоб стабілізувати економіку», – сказав Байден.

Він також анонсував новий пакет оборонної допомоги для України на $800 млн.

«Минулого тижня я підписав пакет на $800 млн для України, включно з постачанням артилерійських систем… Сьогодні я ще оголошую пакет оборонної допомоги ще на $800 млн», – сказав Байден.

Президент США уточнив, що йдеться про постачання гаубиць, артилерійських систем та боєприпасів, а також безпілотників.

Євросоюз раніше затвердив п’ятий пакет санкцій проти Росії, який містить, зокрема, вугільне ембарго. Цим же пакетом ЄС заборонив російським суднам заходити до портів країн-членів Євросоюзу за винятком аграрних вантажів, ліків та енергоносіїв.