АМКР відновив виробництво товарного чавуну

Share

АрселорМіттал Кривий Ріг відновив виробництво товарного чавуну, повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін у своєму телеграм-каналі. Він був присутній під час розливу металу.

«Криворіжсталь відновлює роботу і запускає першу піч. Разом з командою залізниці ми сьогодні на комбінаті зустрічаємо першу тонну товарного чугуну», – зазначив він.

Голова УЗ під час зустрічі із заступником гендиректора з виробництва «АрселорМіттал Кривий Ріг» Сергієм Лавриненком також обговорив подальші плани співпраці перевізника з підприємством. 

АМКР повідомляв про плани відновити доменне виробництво на початку квітня. Спочатку виробництво чавуну відбуватиметься на одній домні – №6. До війни вона виробляла 3800 тонн чавуну на добу. Згодом планується запуск і другої домни – №8. Також АМКР планує відновити роботу машини безперервного лиття заготовок.

Раніше заступник генерального директора з виробництва гірничого департаменту АМКР Володимир Теслюк повідомляв про плани АМКР у квітні збільшити виробництво залізорудного концентрату із 320 тис. тон до 500 тис. тон. Цьому сприятиме відновлення роботи металургійного департаменту.