АМКР планує збільшити виробництво залізорудного концентрату у квітні

Share

«АрселорМіттал КривийРіг» у квітні збільшить виробництво залізорудного концентрату до 500 тис тон у зв’язку із планами по відновленню роботи металургійного департаменту, повідомив Володимир Теслюк, заступник генерального директора з виробництва гірничого департаменту АМКР.

Рудозбагачувальна фабрика №2 гірничого департаменту АМКР не зупиняла роботу після російського вторгнення, хоча й знизила обсяги виробництва через порушення в роботі логістичних маршрутів та зупинку доменних печей.

«Ми переорієнтували виробництво. Якщо раніше відвантажували концентрат в Європу в обсязі близько 200 тисяч тон. То в березні ми вже відвантажили 320 тисяч тон. Хоча зазвичай ми орієнтуємося на (власне – ред.) металургійне виробництво. За результатом місяця ми вийшли на 40% від того, що було до війни», – зазначив Теслюк.  

За його словами, плани зі збільшення виробництва концентрату в квітні пов’язані із анонсованим раніше відновленням роботи металургійного департаменту. «Будуть запущені шоста і восьма доменні печі. Ми також хочемо наростити відвантаження (концентрату – ред.) на Польщу», – додав Теслюк.

Криворізьке підприємство, за його словами, знаходиться у більш вигідних умовах, ніж більшість великих вантажовласників, оскільки і до війни вивозило концентрат не через морські порти, а залізницею в напрямку Польщі. Плани з подальшого збільшення поставок концентрату в Європу в АМКР пояснюють тим, що в ЕС знаходяться заводи групи Arcelor Mittal.

В АМКР сподіваються, що у травні за умови завершення воєнних дій зможуть вийти на 80-90% від довоєнних обсягів виробництва.