Південний ГЗК у березні скоротив виробництво концентрату на 64%

Share

Південний гірничо-збагачувальний комбінат виробив у березні 411 тис. тон залізорудного концентрату, повідомили на підприємстві. Скорочення виробництва склало майже 64% порівняно з показником лютого цього року (1,15 млн т).

Основний обсяг товарної продукції комбінат надіслав споживачам Західної Європи. Відвантаження металургійної сировини морським транспортом до Азії та Північної Африки, як і раніше, заблоковано через присутність російських військових кораблів у Чорному морі.

У січні-лютому ПівдГЗК збільшив виробництво залізорудного концентрату на 19,2% порівняно з аналогичіним періодом 2021 року – до 2,39 млн т.

За даними підприємства, в березні ПівдГЗК продовжував виконувати інвестиційні програми. Зокрема, придбав 20 вагонів-самоскидів виробництва України. Перші п’ять одиниць рухомого складу надійшли на комбінат у березні 2022 року. Вантажні вагони будуть використовувати для транспортування гірничої маси у кар’єрі підприємства.

Також у березні ПівдГЗК завершив модернізацію рудного тракту циклічно-потокової технології. Фахівці замінили приводи магістральних конвеєрів. Продуктивність транспортування гірничої маси збільшилася з 3700 до 4500 тон за годину.