Німеччина вивчає питання націоналізації «дочок» «Газпрому» та «Роснєфті»

Share

Міністерство економіки Німеччини розглядає можливість націоналізації підрозділів «Газпрому» і «Роснєфті» в країні через побоювання щодо безпеки енергопостачання

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на свої джерела в уряді, передає «Економічна правда».

Зазначається, що після активації плану надзвичайного стану днем раніше, Німеччина розглядає інші кроки для забезпечення безпеки енергопостачання. Зокрема, топ-посадовці уряду обговорюють експропріацію та націоналізацію німецьких дочірніх компаній російського «Газпрому» та «Роснєфті».

Підставою таких обговорень, у яких також бере участь канцлер Олаф Шольц, є занепокоєння щодо безпеки поставок у Німеччині, як підтвердили кілька представників уряду. У разі дисбалансу цих компаній, системно важливих для Німеччини, федеральний уряд хоче запобігти масовому погіршенню енергопостачання.

Зазначається, що Gazprom Germania управляє великими газовими сховищами. «Роснєфть Німеччина», з іншого боку, є ключовим гравцем на ринку бензину, дизельного палива та гасу як оператор нафтопереробного заводу. На німецькому енергетичному ринку обидві компанії зараз неможливо замінити.