Німеччина активувала план на випадок зупинки постачання газу з Росії

Share

Німеччина активувала план надзвичайної ситуації, щоб направити обмежені постачання енергоносіїв у разі, якщо Росія перестане постачати газ через відмову платити за нього у рублях

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву віце-канцлера та міністра економіки Німеччини Роберта Хабека, передає «Економічна правда».

Уряд у Берліні ініціював перший із трьох можливих етапів плану, що передбачає інтенсивний моніторинг споживання та запасів газу.

«Це рішення ухвалене на випередження, – сказав Хабек. – Від російської сторони було кілька заяв про те, що якщо цього (оплати в рублях – ред.) не відбудеться, постачання буде припинено».

Міністр сказав, що з постачанням енергії поки що проблем немає, а газові сховища Німеччини заповнені на 25%.

Уряд створить робочу групу, яка збиратиметься щодня для моніторингу ситуації. Міністр закликав компанії та споживачів допомагати, зменшуючи споживання енергії, де це можливо. Урядовці також спілкуватимуться з постачальниками енергії та основними споживачами, щоб обговорити, як визначити пріоритетність використання газу.

На третьому етапі плану надзвичайних ситуацій німецька держава візьме на себе управління доступними постачаннями енергії.