США та союзники готуються посилити санкції проти Росії, які зачеплять більше секторів економіки

Share

Сполучені Штати Америки та їхні союзники планують нові санкції щодо більшої кількості секторів російської економіки, які мають вирішальне значення для її вторгнення в Україну, включаючи ланцюги постачання

Про це заявив 29 березня заступник міністра фінансів США Уоллі Адеєм, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Адеєм, виступаючи в Лондоні під час поїздки до Європи для консультацій із союзниками щодо посилення та забезпечення дотримання санкцій проти Росії, сказав, що розширення цих зусиль було спрямоване на підрив «здатності Кремля керувати своєю військовою машиною».

«На додаток до санкцій щодо компаній у секторах, які сприяють зловмисній діяльності Кремля, ми також плануємо вжити заходів щодо порушення їх найважливіших ланцюгів постачання», – сказав Адеєм.

«Це дії, які ми плануємо вжити у координації понад 30 партнерами та союзниками, які приєдналися до нашої коаліції у відповідь на вторгнення Росії в Україну», – додав він, не називаючи конкретних секторів чи компаній.

Він зазначив, що багатостороння відповідь на агресію Росії демонструє, що міжнародна фінансова система та економічний ринок закриті для тих, хто не дотримується основних принципів територіальної цілісності.