УЗ за проєктом Світового банку отримала обладнання та техніки на понад $7 млн

Share

Станом на червень 2024 року у межах проєкту Світового банку RELINC АТ «Укрзалізниця» отримало техніки та обладнання на понад 7 млн доларів, повідомляє Rail.insider.

Так, серед отриманого – навантажувачі, екскаватори, автокран, самоскиди й різна техніка та інструменти для ремонту залізничної інфраструктури.

«До липня будуть доставлені фінальні одиниці обладнання загальною вартістю 1,5 млн доларів. Також Укрзалізниця отримає нові вагони-платформи, що розширить наші можливості з доставки вантажів», – наголошується у дописі.

Нещодавно УЗ отримала чергову партію техніки у межах проєкту. Цього разу надійшло п’ять самоскидів.

«Ми маємо справу з великою кількістю пошкоджень колій і мостів. Наші спеціалісти працюють щодня, не покладаючи рук, аби доставляти вантажі та людей у ті міста та місця, куди потрібно. Завдяки проєкту RELINC ми маємо можливість отримувати транспорт та обладнання, які допомагають швидко відновлювати те, що, руйнує агресор», – розповів директор з корпоративних фінансів Укрзалізниці Юрій Немчиков.

Як UAprom повідомляв раніше, АТ “Укрзалізниця” домовилася з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо виділення додатково до 300 млн євро на закупівлю вантажних електровозів.