Україна у наступне десятиліття потребує від 10 до 30 млрд доларів щорічних інвестицій – Шмигаль

Share

Україна потребує від $10 до 30 млрд щорічних інвестицій у наступні 10 років. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі.

“У межах Конференції з відновлення в Берліні сьогодні відбулося засідання багатосторонньої координаційної платформи донорів. Уперше на рівні міністрів. Наголосив на важливості чітко визначити завдання та пріоритети для роботи платформи”, – написав він.

За словами очільника уряду, насамперед ідеться про фінансову стабільність України. Шмигаль зауважив – для країни важливо, аби підтримка партнерів була прогнозованою, ритмічною та стабільною.

“Нам потрібні відбудова, доступ до зовнішніх ринків і покращення логістики. Нам потрібні зовнішні інвестиції та трансфер технологій від наших партнерів. Україна потребує від $10 до 30 млрд щорічних інвестицій у наступні 10 років”, – зазначив він.

Денис Шмигаль нагадав, що після безпрецедентних ударів РФ по українській енергосистемі особливої підтримки потребує енергетичний сектор. Йдеться про посилення ППО, більшу кількість енергетичного обладнання, сприяння розширенню імпорту електроенергії в Україну та допомогу в децентралізації енергосистеми.