UK Steel запропонувала план підвищення конкурентоспроможності промислової галузі у Великій Британії 

Share

Промислова асоціація UK Steel написала передвиборчий маніфест напередодні загальних виборів у Великій Британії, в якому викладено комплексну стратегію, щоб поставити сталь у центр політичної дискусії, окреслюючи ключові питання та політику, необхідну для підвищення конкурентоспроможності галузі.

Про це повідомляє SBB Daily Briefing.

Так, асоціація заявила, що для зниження цін на електроенергію в країні потрібна політична підтримка, додавши, що це життєво важливо для того, щоб сталеливарна промисловість стала конкурентоспроможною в усьому світі.

Крім того, було зазначено, що майбутнє сталеливарної промисловості Великобританії залежить від її здатності до декарбонізації, яка залежить від конкурентоспроможних цін на електроенергію. У ньому сказано, що для цього потрібні дві зміни: паритет з конкурентами щодо плати за мережу та реформа оптового ринку електроенергії.

Наголошується, щоб скоротити викиди CO2, металургійні компанії Великобританії, як і більшість гравців у Європі, вирішили перевести своє виробництво з доменних печей на ЕДП, хоча це означає більше використання брухту і, отже, менше доступного брухту в ринку.

UK Steel зауважує, Велика Британія повинна регулювати свій експорт брухту, щоб підтримувати екологічні стандарти, забезпечити чесну конкуренцію та стимулювати переробку всередині країни.

У документі-маніфесті також підкреслюється необхідність міцного партнерства між урядом і металургійною промисловістю для стимулювання зусиль з декарбонізації, додаючи, що новий уряд повинен прискорити промислову декарбонізацію через Інноваційний фонд зеленої сталі, що спеціалізується на металургії, або шляхом збільшення та розширення масштабів Фонд промислової енергетичної трансформації (IETF).

Асоціація відзначає, що фінансування, доступне зараз для сталеливарного сектору на енергоефективність і науково-дослідні роботи, було обмеженим і дуже розпорошеним по ряду секторів з обтяжливим процесом подання заявок.

Щоб уникнути витоку вуглецю та забезпечити рівні умови для сталеливарних компаній Великої Британії, для країни важливо мати свій власний механізм регулювання кордонів викидів вуглецю до 2026 року разом із надійним захистом торгівлі.

Водночас UK Steel також закликала майбутній уряд використовувати свою силу впливу на державні закупівлі для підтримки промисловості та ланцюгів постачання.