Світовий банк вимагає ухвалити закон «Про залізничний транспорт»

Share

Світовий банк вимагає в одному з пакетів, який передбачає надання кредитів для України, ухвалити закон «Про залізничний транспорт».

Про це повідомила перша заступниця голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури ВРУ Юлія Клименко, передає Rail.insider.

“Україна взяла на себе зобов’язання ухвалити закон «Про залізничний транспорт», який вже давно обговорюється. Він передбачає розділення компанії на чотири великі блоки. Це вантажний, пасажирський, інфраструктурний та обслуговуючий”, – зазначила Клименко.

Вона додала, що закон не почне діяти відразу після ухвалення. Наразі триває обговорення, через який період часу після закінчення дії воєнного стану закон набере чинності.

«Навіть якщо він буде ухвалений 2024 року, то з 2024 року він не почне діяти», – зауважила перша заступниця голови Комітету ВР.

Клименко нагадала, що одним з аспектів закону «Про залізничний транспорт» є запровадження приватної тяги. За її словами, «це один із цікавих секторів, куди скоріш за все підуть інвестиції. Тому що багато хто зацікавлений у запровадженні приватної тяги».