Сполучені Штати розширили санкції проти РФ

Share

США 12 червня розширили санкції проти РФ на понад 30 фізичних і понад 200 юридичних осіб – не тільки російських, а і закордонних, які допомагають Москві обходити чинні обмеження.

Про це йдеться в заяві Мінфіну США.

До списку, окрім російських, потрапили компанії з Китаю та інших країн, зокрема, Туреччини та ОАЕ. Санкцї запроваджені проти ряду фінансових інститутів та установ РФ, у тому числі – Національного клірингового центру та Московської біржі.

“Військова економіка Росії глибоко ізольована від міжнародної фінансової системи, в результаті чого кремлівські військові відчайдушно потребують доступу до зовнішнього світу. Сьогоднішні дії завдають удару по їхніх останніх шляхах для отримання міжнародних матеріалів і обладнання, включаючи їхню залежність від критично важливих поставок з третіх країн”, – зазначила міністр фінансів США Джанет Єллен.

Вона також додала, що Сполучені Штати збільшують ризик для фінансових установ, які мають справу з російською воєнною економікою, усувають шляхи для ухилення від сплати податків, а також зменшують здатність РФ отримувати вигоду від доступу до іноземних технологій, обладнання, програмного забезпечення та ІТ-послуг.

Міністерство фінансів США також повідомило, що в рамках розширення санкцій країна забороняє надання послуг у сфері програмного забезпечення та IT будь-якій особі на території Росії.

Для реалізації цього заходу Мінфін США в консультації з Держдепартаментом випустив нове визначення (E.O.) 14071, яке забороняє:

  • надання будь-якій особі в РФ послуг IT-консультування та проєктування;
  • послуг IT-підтримки та хмарних сервісів для програмного забезпечення для управління підприємством;
  • програмного забезпечення для проєктування і виробництва.

Це рішення набуде чинності 12 вересня поточного року.