ПриватБанк домовився з ЄБРР про гарантії для кредитування бізнесу на €400 млн

Share

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) разом з ПриватБанком розпочинають роботу над новою угодою про розподіл ризиків.

Про це повідомила пресслужба Банку України.

Зазначається, що угода передбачатиме, що ЄБРР покриватиме до 50% кредитного ризику ПриватБанку за кожним кредитом у рамках портфеля нових виданих кредитів приватним позичальникам на загальну суму 400 млн євро.

Отримане фінансування за цим інструментом дозволить ПриватБанку збільшити можливості щодо кредитної підтримки українських компаній та розширити фінансування проєктів, які сприяють виробництву харчових продуктів, енергоефективності та виробленню енергії в країні, що має вирішальне значення для продовольчій та енергетичній безпеці України.

“Завдяки гарантіям ЄБРР банківські кредити стають більш доступними малому та середньому бізнесу, який працює на відновлення та розвиток виробництва, особливо в критично важливих під час війни секторах економіки, таких як агропереробка та енергетика”, – відзначив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош.

Як раніше повідомляв UAprom, ЄБРР надає ліміт торговельного фінансування $25 млн ПриватБанку для забезпечення безперебійної торгівлі з Україною.