Німеччина надасть понад €30 млн пільгового кредиту для України 

Share

У рамках робочого візиту до Берліна під час панельної дискусії з GIZ та KfW «Разом для України – довгострокове партнерство заради сталого розвитку, економічного зростання та інвестиційних можливостей» українська та німецька сторона підписали угоду на 30,4 млн євро.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

“Угода передбачає залучення кредиту на суму 30,4 млн євро від уряду Німеччини через KfW для підвищення надійності української енергетичної інфраструктури”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до умов угоди термін кредитування становить 30 років, з яких перші 10 років – пільговий період. Відсоткова ставка за користування кредитом становить 2% річних.

“Кредитні кошти, які ми отримали від наших партнерів, буде направлено на реконструкцію однієї з наших підстанцій у західному регіоні. Після модернізації це буде високотехнологічний автоматизований об’єкт, який відповідатиме вимогам ENTSO-E щодо надійності роботи системи електропередачі та безпеки мережі”, – підкреслив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Він додав, що також надане фінансування допоможе закупити дороговартісне високотехнологічне обладнання для підстанцій, які були пошкоджені під час ракетних та дронових атак ворога»

Як повідомлялося раніше, з початку широкомасштабної збройної агресії РФ проти України від уряду Німеччини на бюджетну підтримку залучено 1,55 млрд євро, з яких 1,25 млрд євро – грантові кошти та 0,3 млрд євро – кредити.