Нафтогаз співпрацюватиме з Siemens Energy над модернізацією українських ПСГ

Share

Група Нафтогаз у Берліні підписала меморандуми про співпрацю із компанією Siemens Energy у напрямках модернізації українських газосховищ, виробництва теплової та електроенергії.

Про це повідомила пресслужба Групи.

“Модернізація ПСГ сьогодні залишається нашим безумовним пріоритетом. Спільні проєкти з Siemens Energy щодо комбінованого виробництва тепла та електроенергії на основі технології парогазових установок дадуть можливість забезпечити міста теплом і світлом в умовах російських атак”, – зауважив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Він також додав, що для Групи важливо, щоб всі активи працювали у максимально сталий спосіб.

Меморандуми передбачають:

  • розробку рішень на основі найкращих доступних технологій для підземних сховищ природного газу в Україні з орієнтацією на декарбонізацію та покращення ефективності;
  • співпрацю над ініціативами з екологічної сталості, пов’язаними зі зберіганням газу;
  • вивчення можливостей впровадження передових рішень з автоматизації та електрообладнання для компресорних станцій підземних газосховищ;
  • розробку нових проєктів комбінованого виробництва тепла та електроенергії на основі технології парогазових установок.

Як раніше повідомляв UAprom, Група Нафтогаз уклала меморандум про порозуміння з найбільшим австрійським оператором газосховищ RAG Austria AG. Сторони співпрацюватимуть у сфері зберігання водню у сховищах газу із пісковиковими колекторами.