Мінвідновлення: завершено модернізацію ПП «Ягодин-Дорогуськ» за підтримки проєкту USAID

Share

У рамках співпраці Мінвідновлення, Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України, Проєкт USAID “Економічна підтримка України” завершено роботи з модернізації автомобільного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ». 

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Як зазначається, встановлено 10 модульних будівель: 4 санітарних приміщення і 6 офісів для оформлення документів.

Також під час модернізації було замінено дорожнє покриття, відремонтовано тротуари та бордюри, ливневу каналізацію, пофарбовано металеві огорожі.

В межах фінансування проєкту було встановлено і понад 450 світлодіодних ліхтарів та світильників та двоє мобільних динамічних ваг для транспортних засобів.

Окрім автомобільного пункту пропуску, відбувається модернізація й залізничного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Там вже встановлено дизельний генератор потужністю 50 кВт для забезпечення безперервної роботи під час відключень електроенергії та поставлено ІТ-обладнання.

Нагадаємо, що 2023-2026 роках USAID через проєкт USAID «Економічна підтримка України» виділяє 115 мільйонів доларів США на безпосередню підтримку уряду України, для модернізації 42 пунктів пропуску України.