Мінекономіки представило 95 інвестпроєктів на понад $27 млрд 

Share

Міністерство економіки представило Інвестиційний гайд України на Конференції з відновлення України – 2024 у Берліні. У документі міститься ключова інформація для інвесторів, експертів та аналітиків, які цікавляться економічною політикою, відновленням та інвестиційною діяльністю в Україні.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Так, гайд містить детальний огляд ключових секторів – енергетики, транспорту та логістики, агропромислового комплексу, “зеленої” металургії, фармацевтичної галузі та медицини, критичних матеріалів, ІТ, а також приклади інвестиційних проєктів у вказаних секторах. Крім того, гайд детально описує інвестиційний ландшафт України.

Документ також містить 95 інвестиційних проєктів, що потребують близько $27 млрд фінансування. До гайду було включено проєкти в різних секторах економіки, які представляють різні компанії (за розміром, формою власності, сферою діяльності).

Своєю чергою ще багато проєктів наразі вимагають подальшого доопрацювання. З цією метою уряд працює над запуском Project Preparation Facility для збільшення кількості готових для залучення фінансування проєктів.

“Щоб наздогнати країни ЄС за рівнем ВВП на душу населення, Україні потрібні інвестиції або передача технологій у розмірі $10-30 млрд на рік протягом наступного десятиліття. Війна не означає ембарго на інвестиції. У 2023 році іноземні інвестори вклали в економіку України $4,25 млрд, що перевищує обсяги 2016-2017 років. Ми маємо продовжувати збільшувати цей показник”, – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.