Країни ЄС схвалили пропозицію ЄК щодо розширення захисних заходів блоку щодо сталі

Share

Країни-члени Євросоюзу схвалили пропозицію Єврокомісії щодо розширення захисних заходів блоку щодо сталі з явною більшістю голосів.

Про це повідомляє SBB Daily Briefing.

Зазначається, що Комісія вже повідомила СОТ про свою пропозицію минулого тижня, а офіційне оголошення про останнє голосування, як очікується, буде опубліковано найближчим часом.

Керуючий директор WV Stahl Мартін Теурингер підкреслив, що організація вітає прийняття, додавши, що Німеччина та Європа страждають від перенаправлення торговельних потоків сталі внаслідок торговельних бар’єрів США, і що розширення захисних заходів було «необхідним і важливим сигналом ЄС для протидії руйнівні ефекти».

Захисні заходи ЄС щодо сталі почнуть діяти 1 липня з новим обмеженням у розмірі 15% для шести країн, які раніше постачали свій сталевий метал за квотою залишкової тарифної ставки: Єгипту, В’єтнаму, Японії, Тайваню, Австралії та Бразилії.

“Для перших чотирьох країн це обмеження фактично означає, що вони зможуть постачати – без 25% тарифів – приблизно половину обсягів, які вони експортували до ЄС у недалекому минулому”, – зауважив партнер практики торгового права брюссельської юридичної фірми Van Bael & Bellis Юрій Рудюк.

Наголошується, що джерела в Eurometal і Assofermet, відповідно, європейських та італійських сервісних центрах і торгових асоціаціях, вже висловили свою стурбованість.

S&P Global Commodity Insights звернулася за коментарем до Eurofer, Європейської федерації сталі, але не отримала відповіді на момент публікації.

“Початкові надії учасників європейського ринку на те, що захисні новини можуть спричинити підйом до стагнації цін, уже почали зникати”, – відзначили в SBB Daily Briefing.