Кабмін звільнив Найєма з посади голови Держагентства відновлення

Share

Уряд ухвалив рішення про звільнення Мустафи Найєма з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба Кабміну.

«На своєму засіданні 18 червня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про звільнення Найєма Мустафи-Масі з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України», – йдеться у повідомленні.

Найєм став головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури у січні 2023 року.

Водночас було ухвалене рішення про тимчасове покладення виконання обов’язків голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України на Коменданта Романа Анатолійовича.

Він був заступником голови Державного агентства автомобільних доріг України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Як UAprom повідомляв раніше, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм залишає посаду.

“Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження”, – зазначив тоді Найєм.

Він повідомив, що з листопада минулого року, команда Агентства “почала стикатися з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод”, і перелічив ряд відповідних прикладів.

По-перше, зауважив Найєм, агентству повністю скасували бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг, що наступного сезону може загрожувати ускладненням військової логістики та експорту продукції.

По-друге, відомство почали “кошмарити” бюрократією. За словами Найєма, документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, поверталися по шість-вісім разів, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі.

Окрім того, з початку року Кабмін скоротив зарплати працівникам агентства на 68%, що призвело до втрати 25% колективу.