ДТЕК і GE Vernova працюватимуть над створенням більш потужної та екологічної енергосистеми

Share

Група ДТЕК підписала Меморандум про взаєморозуміння з компанією GE Vernova на Ukraine Recovery Conference. Документ закладає основу для співпраці у вирішенні завдань зеленого переходу, енергетичної безпеки й побудови сучасних електромереж в Україні та ЄС.

Про це повідомила пресслужба Групи.

ДТЕК та GE Vernova разом працюватимуть над:

  1. Проєктами у сфері вітроенергетики в Україні та Євросоюзі.
  2. Супутньою мережевою інфраструктурою для реалізації проєктів у сфері вітроенергетики.
  3. Рішеннями, спрямованими на модернізацію українських мереж, з метою підвищення надійності постачання, мінімізації втрат енергії та створення більш гнучкої та орієнтованої на майбутнє мережі.
  4. Проєктами з виробництва електроенергії для забезпечення резервного живлення в Україні, зокрема газовими турбінами відкритого циклу.
  5. Довгостроковими рішеннями для виробництва електроенергії, такими як парогазові установки для забезпечення надійності та гнучкості української енергосистеми.

В компанії зауважили, що угода ґрунтується на багаторічній співпраці між двома компаніями. У 2018-2019 роках вони ввели в експлуатацію Приморську вітроелектростанцію потужністю 200 МВт поблизу Запоріжжя.

ДТЕК також співпрацює з підрозділом компанії GE Vernova з електрифікації над рішеннями для українських розподільчих мереж, а також над проєктами у сфері відновлюваної енергетики.

Як повідомлялося раніше, Енергохолдинг “ДТЕК Енерго” за підсумками 2023 року отримав прибуток в розмірі 13,7 млрд грн та спрямував його у ремонти та відновлення теплоелектростанцій після масованих обстрілів, а також інвестиції у видобуток вугілля на шахтах.