Велика Британія посилила санкції проти Білорусі

Share

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії посилює обмежувальні заходи і забороняє імпорт золота, цементу, деревини та каучуку з Білорусі

Про це йдеться у повідомленні посольства Британії, передає «УНІАН».

Зокрема, Велика Британія розширила санкції проти Білорусі за підтримку війни Росії проти України.

«Нові обмеження стосуються експорту товарів з Білорусі, які є джерелами доходу для режиму Олександра Лукашенка, а також не дозволять Росії обійти уже наявні санкції», – йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим, Британія забороняє імпорт золота, цементу, деревини та каучуку з Білорусі, а також обмежує доступ до своїх фінансових ринків.

Крім того, до Білорусі заборонили експортувати банкноти й обладнання, а також товари, технології і матеріали, які можна використати для виробництва хімічної та біологічної зброї.

Ще під санкції потрапили білоруські ЗМІ. Відтепер соцмережі та інтернет-провайдери мають обмежити доступ до їх вебсайтів.

«Нові норми дозволяють уряду застосовувати санкції до ширшого кола людей, які підтримують режим: близьких родичів тих, хто вже потрапив під санкції, помічників, радників тощо», – йдеться у повідомленні.

5 липня 2022 року уряд Великої Британії запровадив економічні, торговельні та транспортні санкції проти Білорусі через сприяння агресії проти України. У жовтні Польща, Литва, Естонія, Латвія та Ірландія наголосили, що ЄС повинен запровадити проти Білорусі такі ж санкції, як проти Росії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom