Морпорт «Рені» у травні переробив рекордний об’єм вантажів

Share

У травні морський порт «Рені» (Одеська область) переробив 1 млн тонн вантажів, що є рекордом за всю історію існування порту

Про це 8 червня повідомила Адміністрація морських портів України.

«За оперативними даними, морський порт «Рені» за травень перевантажив 1 млн тонн вантажів. Це рекордний показник за всю історію існування порту. Своїх історичних рекордів досягли і портові оператори. Так, ДП «Ренійський морський торговельний порт» обробив близько 350 тис. тонн, ТОВ «СК Акорд» більше 100 тис. тонн», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, за номенклатурою вантажів на першому місці хлібні вантажі, на другому – продовольча олія. В травні порт опрацював 391 судно, з яких 134 морських і 257 річкових.

«Таких результатів вдалося досягти у тому числі завдяки злагодженим діям державних та приватних структур, розширенню номенклатури вантажів, а також впровадженим операційним покращенням – розпочато експлуатацію нових морських терміналів, опрацьовано нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, ліхтерів, побудовано нові тимчасові склади, обладнано ваги, лабораторії тощо», – підкреслив голова «АМПУ» Юрій Литвин.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom