Україна має технології для будівництва нової Каховської ГЕС, – «Укргідроенерго»

Share

Розробка проєкту нової гідроелектростанції та її будівництво на місці зруйнованої росіянами Каховської ГЕС будуть українськими, країна має достатньо сил, можливостей і технологій

На цьому в етері телемарафону заявив генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота, передає «LIGA.Бізнес».

«Укргідроенерго» спільно з проєктним інститутом розробляє рішення щодо термінового будівництва перемички (перекриття) у верхній частині водойми, щоб можна було перекрити місце, де було підірвано станцію.

«Це вимагатиме два місяці часу. Розробляються проєктні рішення, визначається потреба в обладнанні, машинах, механізмах, готуються матеріали, розраховується вартість та терміни», – уточнив Сирота.

За його словами, після деокупації району Каховської ГЕС одразу розпочнуться роботи з будівництва перемички.

Також Сирота повідомив, що на ранок 8 червня вже пройдений пік висоти підтоплення, але вода буде ще спрацьовуватись з Каховського водосховища.

«Ми доходимо до критичної позначки – 12,70 м. Після чого не буде водозабору вище станції», – сказав керівник «Укргідроенерго».

Нагадаємо, у ніч на 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. «Укргідроенерго» заявило, що Каховська ГЕС після вибуху повністю зруйнована і не підлягає відновленню.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom