Шмигаль заявив про старт програми щодо вступу України до ОЕСР

Share

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль разом із генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку Матіасом Корманном і міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі запустили програму ОЕСР для України в межах початкового діалогу щодо вступу до організації

Про це глава уряду повідомив 7 червня, передає «Укрінформ».

«Програма дозволить підтримати реформи, відбудову та відновлення України, а її реалізація відкриє шлях до Дорожньої карти щодо отримання членства в «клубі успішних країн». За останні пів року ми досягли значного прогресу в поглибленні співпраці з ОЕСР. У лютому Україна приєдналася до робочої групи ОЕСР з питань хабарництва, а в березні в Києві було відкрито Офіс зв’язку Організації», – зазначив Шмигаль.

За його словами, наша країна розраховує приєднатися до ОЕСР як повноправний член в осяжному майбутньому. Адже це — нові інвестиційні проєкти, нові іноземні компанії на українському ринку та кращі стандарти для життя.

«Переконаний, що плідна співпраця між Україною та ОЕСР зробить вагомий внесок у трансформацію нашої країни. Вдячний партнерам за непохитну підтримку», – підкреслив прем’єр-міністр.

Україна 5 липня 2022 року подала заявку на вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку.

ОЕСР — організація, створена 1960 року, до складу якої входять 38 найбільших та найрозвиненіших економік світу, за це вона й отримала неформальну назву «клуб багатих держав».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom