Експорт «зерновим коридором» за тиждень зріс на 78%

Share

Протягом 44 тижня роботи «зернового коридору», з 29 травня по 4 червня, через морські порти Одеської області експортовано 395,6 тис. т агропромислової продукції, що на 78% більше, ніж за попередній тиждень

Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу, передає «Укрінформ».

Зазначається, що за минулий тиждень в українських морпортах звантажили сім суден, що на три одиниці більше, ніж за попередній тиждень. При цьому, ці судна завантажені, але вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі та очікують її.

В УКАБ наголошують, що хоча показники відвантажень «зерновим коридором» зростають, вони продовжують залишатись дуже низькими. Водночас російська сторона весь час змінює принципи відбору суден, які проходять інспекцію на вхід в одеські порти, штучно затримуючи його роботу. За минулий тиждень інспекцію на вхід пройшло лише 6 суден.

Найбільше протягом 44 тижня роботи «зернового коридору» було експортовано: кукурудзи (частка у загальній структурі експорту – 60%), пшениці (25%) та макухи соняшникової (15%). Українська продукція була відправлена в 2 країни: Китай та Іспанію.

Всього з початку роботи «зернового коридору» з 1 серпня 2022 року по 4 червня 2023 року Україна експортувала 31 млн т продукції АПК.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom