За 5 міс. оренда держмайна принесла бюджету 320 млн грн, – ФДМ

Share

За підсумками 5 місяців 2023 року Фонд державного майна уклав 660 нових договорів оренди активів, які разом з іншими чинними угодами принесли в державний бюджет вже понад 320 млн грн

У середньому оренда держмайна приносить під час війни більше ніж 2 млн грн щоденно. Серед привабливих об'єктів, договори по яких приносять найбільші надходження, наприклад, активи Одеській області: майданчик зберігання колісної техніки у Ізмаїлі та складський майданчик у Чорноморську – майже 2 млн грн на місяць, повідомляє прес-служба відомства.

«Попит на оренду держмайна є, адже загалом за 5 місяців 2023 року участь у торгах взяли понад 500 учасників, а загальна переможна ціна всіх аукціонів зросла в середньому більш ніж у 4 рази від початкової. При цьому деякі активи орендних аукціонів мали здорожчання у понад 700 разів від стартової ціни, як, наприклад приміщення першого поверху адмінбудівлі в Черкасах, переможна ставка оренди якої зросла з 99 грн початкової ціни до 69 тис. грн  – це результат підготовчої роботи активу до аукціону та конкуренції – за нього одночасно боролись 5 підприємців», – сказано в повідомленні.

У червні ФДМУ планує провести щонайменше 66 орендних аукціонів із загальною стартовою вартістю оренди активів у 589 тис. грн. Підприємцям пропонуватимуть орендувати зокрема, комплекс будівель на Харківщині, кабінет в адміністрації морських портів, приміщення технічного поверху та частину даху в Одесі, а також приміщення стадіону «Металіст» у Харкові та інші об'єкти.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom