Блінкен похвалив Швецію за провідну роль у створенні виробництва зеленої сталі

Share

Швеція відіграє провідну роль в забезпеченні умов для розвитку сильної економіки, що відповідає викликам зміни клімату та створює нові робочі місця, заявив голова Держдепу США Ентоні Блінкен під час візиту на зелений металургійний завод HYBRIT у шведському місті Лулео.

«Багато з того, що ми робимо, стосується зеленого переходу. Не просто перехід до чистої економіки, але й до економіки, яка створює робочі місця майбутнього, що вплине на покоління в далекому майбутньому», – цитує його Green Steel.

Генеральний директор SSAB Мартін Ліндквіст висловив надію, що ЄС і США зможуть домовитися про правила торгівлі та спільні стандарти зеленої сталі, і зазначив, що США є найбільшим ринком для компанії.

«SSAB очолює зелений перехід у металургії разом із нашими партнерами. Для нас дуже почесно мати можливість продемонструвати свої досягнення та описати, що ми розробили абсолютно нову технологію та виробляємо сталь без викопних речовин, вже поставивши понад 500 тонн сталі без викопного палива стратегічним клієнтам. Ми скоротимо викиди на 10% у Швеції та на 7% у Фінляндії», – відмітив він.

У липні 2021 року компанії SSAB, LKAB і Vattenfall виготовили першу в світі сталь без викопних речовин із губчастого заліза, виготовленого за технологією HYBRIT, тобто відновлення з використанням 100% водню замість вугілля та коксу. У 2026 році SSAB має намір постачати на ринок зелену сталь у промислових масштабах.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom