Велика Британія на рік продовжила скасування мита на українську сталь

Share

Уряд Великої Британії прийняв рекомендацію Управління з торговельних засобів правового захисту (TRA) продовжити призупинення заходів торговельного захисту щодо імпорту гарячекатаного плоского та рулонного прокату з України ще на 12 місяців

Про це йдеться в повідомленні британського уряду, передає «ГМК-Центр».

Заходи торговельного захисту щодо імпорту продукції призупинені з серпня 2022 року, це рішення мало діяти до 30 травня 2023 року. TRA запропонувало продовжити призупинення тарифів на український імпорт ще на 12 місяців, і ця пропозиція була погоджена.

TRA також переглядає антидемпінгові заходи щодо імпорту цієї продукції з РФ, України, Бразилії та Ірану. У своїх початкових висновках відомство запропонувало продовжити заходи щодо імпорту з Китаю, РФ, Бразилії та Ірану, але скасувати їх для України, оскільки демпінг з боку української продукції навряд чи повториться через скорочення виробничих потужностей країни та обмеження можливостей експорту через війну з РФ. TRA також взяв до уваги потреби України у відновленні металургійних потужностей та внутрішнього попиту на сталь для відновлення інфраструктури країни.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom