Україна наблизилася до членства в Банку розвитку Ради Європи, – Кубраков

Share

Верховна Рада України підтримала законопроект щодо прийняття Статуту Банку, що  є необхідною умовою для приєднання України до однієї з найстаріших та найстабільніших фінансових установ Європи

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Після приєднання до Банку розвитку Ради Європи ми матимемо доступ до фінансування необхідних соціальних програм, зокрема фінансування проектів соціального житла. Це банк не є комерційною установою, застосовує обмежену маржу та не стягує додаткових комісій. Це суттєво знижує фінальну вартість позик. Банк розвитку Ради Європи вже допомагав українцям. Він фінансував проекти розміщення українців, які шукали прихистку в європейських країнах у перші місяці повномасштабного вторгнення. З червня минулого року Банк виділив ще 980 млн євро на підтримку наших громадян за кордоном. Приєднання до Банку розвитку Ради Європи ще більше інтегрує Україну в європейську сім'ю та наблизить до офіційного членства в Євросоюзі», – сказав очільник відомства Олександр Кубраков.

Консультації щодо членства України міністерство розпочало ще до повномасштабного вторгнення Росії, у 2017 році. Одна з суттєвих перепон – сума членського внеску України для вступу до Банку розвитку Ради Європи мала б становити 58 млн євро. Але згодом Україні запропонували безпрецедентні умови – приєднання без членського внеску.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom