НАЗК визнало американську транснаціональну компанію спонсором війни

Share

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американську транснаціональну компанію Mondelez International до міжнародних спонсорів війни за продовження роботи в державі-агресорі Росії після повномасштабного вторгнення до України

Про це НАЗК 25 травня повідомило у Telegram.

«Mondelez публічно афішує свою благодійну допомогу дітям, які постраждали від російського вторгнення в Україну. Проте водночас лукаво розширює свою діяльність в країні-агресорці й продовжує сплачувати значні кошти до її держбюджету, який витрачається в тому числі й на ракети, що вбивають українських дітей», – сказано у повідомленні.

За підсумками 2022 року прибуток російського філіалу Mondelez International склав $339 млн (+303% за рік), виручка – понад $1 млрд (+38% за рік), що поповнило бюджет агресора на понад $61 млн податків, зазначили у НАЗК.

Інтереси компанії з річним доходом близько $26 млрд та роботою у 160 країнах світу на ринку РФ представляє ТОВ «Мон'дэлис Русь», яка має три заводи: фабрику «Большевик», яка випускає печиво «Юбилейное», OREO, «Медвежонок Барни» та крекери TUC, виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, «Воздушный», Milka та батончик Picnic), завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom