Країни формату «Рамштайн» вже надали Україні військової підтримки на $65 млрд

Share

Країни-учасниці формату «Рамштайн» загалом виділили близько $65 млрд військової допомоги з метою посилення бойових можливостей Збройних Сил України в реальному часі, а також у довгостроковій перспективі

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін на 12-й зустрічі в форматі «Рамштайн», передає «Укрінформ».

«Загалом контактна група виділила близько $65 млрд у виді оборонної допомоги. (Президент РФ Володимир Путін – Ред.) Путін сподівався, що наша рішучість зникне, і він робив ставку на те, що наша єдність дасть тріщину. Натомість ми залишаємось єдиними, як і раніше», – заявив Остін.

Остін зазначив, що після останньої зустрічі в Рамштайні минулого місяця країни-учасниці оголосили про суттєві внески. Зокрема, США виділили додаткові $1,8 млрд.

«Ми зосереджені на внесках, які реально змінюють ситуацію в реальному часі. Проте США також віддані довгостроковій підтримці України, як і країни, що зібралися тут», – підкреслив американський міністр.

У цьому зв’язку він нагадав, що Німеччина нещодавно оголосила про надання Україні додаткових танків Leopard, боєприпасів та бойових дронів на суму близько $3 млрд. За словами Остіна, «це відображає прагнення Німеччини задовольнити короткострокові потреби України, а також інвестування ФРН у перспективу».

Крім того, Остін відзначив зусилля Данії, яка виділила Україні засоби ППО, машини для розмінування, мобільні мости та евакуаційні машини, а також внесок Франції, яка надає додаткові легкі танки й бронетехніку.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom