Нідерланди вже надали Україні військової допомоги на 1,6 млрд євро

Share

Загальний обсяг військової допомоги, яку Нідерланди надали Україні від початку повномасштабного вторгнення, становить близько 1,6 млрд євро

Про це повідомила міністерка оборони країни Кайси Оллонгрен, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на нідерландське Міноборони країни.

«Загальна вартість військової допомоги, наданої Україні, наразі становить близько 1,6 млрд євро. Балансова вартість поставленого обладнання становить 732 млн євро. До цієї суми також входять комерційні поставки та внески до різних фондів – як військових, так і гуманітарних», – йдеться у відповіді.

За словами Оллонгрен, від середини квітня, коли вона востаннє звітувала про військову допомогу Україні, Нідерланди передали ще низку товарів військового призначення: системи протиповітряної оборони, боєприпаси малого калібру, прилади нічного бачення, вантажівки та матеріально-технічне обладнання.

Водночас міністерка оборони заявила про підготовку плану для якнайшвидшого старту навчання українських пілотів на винищувачах F-16. У цьому проєкті Нідерланди співпрацюють із Данією, Бельгією і Великою Британією. Очікується, що до нього приєднається більше країн. падати.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom