Україна посилить співпрацю з Кореєю в питаннях відбудови

Share

Україна посилить співпрацю з Республікою Корея у сфері повоєнного відновлення

Відповідний меморандум підписали міністр землі, інфраструктури та транспорту Вон Хі-рьон та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає прес-служба українського відомства.

Меморандум розрахований на п’ять років і спрямований на посилення співпраці з представниками державного і приватного сектору Кореї щодо комплексного територіального планування, містобудування, розвитку транспортної (залізниці, автомобільні дороги та аеропорти) та соціальної інфраструктури, децентралізованої енергетики, співпраці підприємств, дотичних до відбудови, створення нових робочих місць тощо.

«Україна зацікавлена як в обміні досвідом й експертизою, так і в безпосередній участі уряду та приватних компаній Республіки Корея в проєктах відновлення вже у 2023 році. Зі свого боку ми пропонуємо прозорі процедури, світові стандарти управління та цифрові інструменти, а також всебічне сприяння держави», – зазначив Кубраков.

Крім того, сторони під час зустрічі обговорили можливості співпраці як на міжурядовому рівні, так і на рівні громад, а також спільне навчання спеціалістів для потреб відбудови.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom