Посли країн ЄС підтримали продовження скасування мит на товари з України

Share

Постійні представники країн ЄС погодили продовження пільгового режиму імпорту для українських товарів ще на рік

Про це повідомило представництво Швеції, яка головує у ЄС, передає «Бізнес.Цензор».

«Посли ЄС щойно схвалили постанову, яка продовжує призупинення всіх мит, квот і заходів торгового захисту на український експорт до ЄС. Це допоможе Україні підтримувати стабільність торгових відносин з ЄС і підтримувати економіку», – зазначається у повідомленні.

Тепер це рішення ще мають затвердити міністри країн Євросоюзу.

Європейський парламент 9 травня проголосував за продовження безмитної торгівлі з Україною ще на один рік. Йдеться про одностороннє призупинення як імпортних мит, так і антидемпінгових мит, запроваджених ЄС щодо української продукції.

Через дискусії серед країн ЄС, з 2 травня Єврокомісія запровадила тимчасову заборону на експорт чотирьох сільськогосподарських продуктів з України – пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику – до п’яти сусідніх із нею країн ЄС. Це обмеження встановлене у якості винятку і діятиме до 5 червня 2023 року, однак строк його дії може бути продовжено.

Водночас Болгарія, Угорщина, Польща та Словаччина зобов’язалися скасувати свої односторонні заходи щодо заборони ввезення агропромислової продукції з України. Цього досі не зробила лише Угорщина.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom