Антикризовий штаб розпочав підготовку до опалювального сезону

Share

Антикризовий енергетичний штаб розпочав підготовку до опалювального сезону 2023/24 років, засідання відбулося під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Очільник уряду та члени штабу заслухали інформацію щодо стану підготовки до наступного опалювального сезону підприємств паливно-енергетичного комплексу, енергогенеруючих компаній та житлово-комунального господарства.

На засіданні штабу визначили, що на початок наступного осінньо-зимового періоду запас газу в сховищах має складати понад 14 млрд кубічних метрів.

«Готуємося до опалювального сезону вже зараз. Наша стратегічна мета — мінімізувати імпорт газу в Україну за рахунок збільшення власного газовидобутку. Розвиток внутрішньої біржової торгівлі газом також є невід’ємною складовою збереження інвестиційної привабливості цієї сфери», — зазначив Шмигаль.

Учасники засідання також обговорили ситуацію в галузі електроенергетики.

Члени Антикризового енергетичного штабу погодили з усіма присутніми енергетичними підприємствами план відновлення до початку опалювального сезону 1710 МВт генеруючих потужностей. Крім того, дано завдання продовжити роботу з Енергетичним співтовариством для залучення 200 млн євро грантових коштів на ремонти енергообладнання.

«Системно ставимо на контроль Мінінфраструктури відновлення ТЕЦ і котелень, а також тих ТЕС, які виконують функцію теплопостачальних організацій в окремих містах. Міненерго та Мінінфраструктури також дано завдання забезпечити роботу із захисту від російських дронів і ракет генеруючих потужностей та систем розподілу», — зазначив прем’єр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom