Президент Євроради підтримує підготовку нового макрофіну для України

Share

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив про підтримку підготовки нового багаторічного пакета макрофінансової допомоги Україні на період після 2023 року

Про це після зустрічі, яка відбулася на полях саміту G7 у Хіросімі (Японія), повідомив високопоставлений європейський чиновник, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Мішель та президент України Володимир Зеленський обговорили останні події на полі бою і підтримку ЄС Україні в усіх сферах.

«Президент Мішель наголосив, що він рішуче підтримує підготовку нового багаторічного макрофінансово-економічного пакета на період після 2023 року, що стане свідченням довгострокової прихильності ЄС боротьбі України проти незаконної війни Росії. Також за рахунок доставки боєприпасів і створення коаліції для винищувачів посилюється військова підтримка», – розповів чиновник.

Крім того, Мішель знову підтвердив повну підтримку ЄС ініціативі мирного плану України і має намір всебічно координувати подальші кроки з державами-членами.

Щодо перспективи вступу України до ЄС, то Мішель подякував Зеленському за судові реформи і боротьбу з корупцією, так само як і підтвердив свій намір винести це питання на розгляд Європейської ради до кінця року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom