Країни G7 відстежуватимуть російські алмази

Share

Країни G7 спільно працюватимуть над відстеженням російських алмазів, але поки що не запроваджують пряму заборону на прибутковий для РФ вид торгівлі

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

У заяві, оприлюдненій на саміті в Хіросімі, лідери країн пообіцяли працювати разом, щоб «обмежити торгівлю та використання алмазів, видобутих, оброблених або вироблених в Росії», а також координувати майбутні «обмежувальні заходи, зокрема за допомогою технологій відстеження».

Згідно з даними людей, знайомих з дискусіями на саміті, крок до відстеження російських алмазів через кордони може прокласти шлях до заборони імпорту цього товару в майбутньому.

Раніше Bloomberg повідомило про план створення механізму відстеження дорогоцінних каменів.

Попередні спроби запровадити санкції щодо російських дорогоцінних каменів в Європі наштовхнулися на опір таких країн-імпортерів, як Бельгія, які стверджують, що це лише перемістить торгівлю алмазами в інше місце.

Однією з держав-членів G7, яка припинить весь імпорт російських алмазів, є Велика Британія, яка після Brexit більше не пов'язана з необхідністю досягнення консенсусу з Європейським Союзом. Прем'єр-міністр Ріші Сунак також оголосив, що Лондон припинить імпорт нікелю, міді та алюмінію російського походження, хоча такі постачання незначні порівняно з тим, що йде до ЄС.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom