Україна готова стати хабом для корейських компаній у Європі, – Мінекономіки

Share

Зручне розташування України в центрі Європи, мережа індустріальних парків та можливості для будівництва нових можуть сприяти масштабуванню корейського бізнесу

На цьому наголосила міністерка економіки України Юлія Свириденко, передає «Укрінформ».

«У Сеул ми привезли конкретні проєкти в агропереробці, в енергетичній сфері, в сфері будівництва. Цими пропозиціями ми сигналізуємо, що Україна вже сьогодні займається розвитком власної економіки і будує плани по розвитку держави, і бачить там на чільному місці корейський бізнес», — сказала Свириденко.

Вона також зауважила, що розмістивши свої потужності в Україні Південна Корея стане ще ближче до ринків ЄС.

Раніше Україна та Південна Корея підписали міжурядову Попередню угоду щодо кредитів від Фонду економічного розвитку і співробітництва (EDCF), спеціального підрозділу Корейського експортно-імпортного банку. Можливість отримання першого траншу від EDCF в розмірі до $300 млн з'явиться вже в 2023 році протягом 3-4 місяців з моменту підписання другого етапу угоди, що очікується за місяць. Наступний транш до $3 млрд стане доступним в 2024 році з поступовим збільшенням ліміту до $8 млрд у міру наповнення пайплайну проєктів. Україна також зможе використовувати корейські потужності та досвід для повоєнної відбудови зруйнованої інфраструктури, промислових і цивільних об’єктів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom