Велика Британія запровадила новий пакет санкцій проти РФ

Share

Велика Британія запровадила нові санкції проти Росії, до списку потрапили 86 фізичних та юридичних осіб, зокрема банки, заводи та топ-менеджери російських компаній

Про це повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на дані британського уряду.

Зазначається, що під обмеження також потрапили причетні до розкрадання та перепродажу українського зерна, а також енергетичні та транспортні компанії.

Також у санкційні списки потрапили дев'ять пов'язаних із «Росатомом» компаній, які виробляють передові матеріали та технології, у тому числі «Юматекс» (найбільший у Росії виробник композитних матеріалів на основі вуглецю) та «Троїцький інститут інноваційних та термоядерних досліджень», який серед іншого займається лазерними технологіями).

Крім того обмеження запровадили проти «Сєвєрсталі», АФК «Система», Магнітогорського металургійного комбінату, Челябінського металургійного комбінату, «Російської мідної компанії». Як наголосили в британському уряді, ці компанії продовжують відігравати ключову роль у секторі, який має стратегічне значення для ведення бойових дій Росії в Україні. Також Лондон запровадив обмеження проти п'яти фінансових організацій: «Дом.РФ», «Металлінвестбанк», «Росбанк», «Всеросійський банк розвитку регіонів» та Тінькофф-банк.

Водночас під санкції потрапили Брянський машинобудівний завод, компанія «Мотовіліхінські заводи», шість великих транспортних компаній, пов'язаних із Росією, у тому числі Sun Ship Management; «Совфрахт», «Атомфлот», FESCO.

Персональні обмеження також запровадили проти засновника «Російської мідної компанії» Ігоря Алтушкіна, гендиректора концерну «Калашніков» Володимира Лєпіна, 13 членів ради директорів «Газпром нафти» та 5 членів ради директорів «Транснєфті». Під час санкції потрапив і ставленик окупантів, так званий «очільник» Запорізької АЕС Олег Романенко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom