Країни G7 продовжать обмежувати ціни на російську нафту, – США

Share

Країни G7 мають намір продовжувати дотримуватися політики обмеження граничної ціни на російську нафту та виявляти спроби обійти ці рестрикції

Про це йдеться у звіті Міністерства фінансів США, присвяченому ефективності запровадження «стелі» цін на паливо, передає enkorr.

«У майбутньому ми, як і раніше, віддані дотриманню політики обмеження цін. Коаліція продовжить координувати зусилля для забезпечення ефективного моніторингу й дотримання політики, включно з протидією ухиленню від цих обмежень, уникнення побічних ефектів і підтримання глобальної енергобезпеки», – сказано в звіті.

Як запевнили в Мінфіні США, ця робота не припиниться, поки Росія не припинить війну в Україні.

«США продовжуватимуть роботу з нашими партнерами по коаліції, щоб забезпечити подальший успіх політики цінової межі поряд із подальшою боротьбою з російською агресією», – наголошується в повідомленні.

Нафтові санкції країн Заходу проти Росії набули чинності 5 грудня 2022 року: Євросоюз перестав приймати російську нафту, що перевозиться морем, а країни G7, Австралія і ЄС запровадили обмеження цін на неї при морських перевезеннях на рівні $60 за барель, дорожчу нафту перевозити і страхувати заборонено.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom