Виробництво е/е покриває споживання, – «Укренерго»

Share

Виробництва електроенергії в Україні нині достатньо для покриття споживання, однак у вечірні години в енергосистемі задіяні всі можливі резерви для забезпечення споживачів

Про це повідомило НЕК «Укренерго».

«Це пов’язано з виведенням у плановий ремонт атомної генерації, яка після інтенсивної роботи під час опалювального сезону потребує перезавантаження палива. Також в ремонти виведені низка енергоблоків теплових електростанцій, які зазнали масованих ракетних і дронових ударів росіян упродовж 6 місяців осінньо-зимового періоду. Це значно знизило доступні потужності та резерви в енергосистемі, зокрема у вечірні години», – сказано в повідомленні.

В «Укренерго» підкреслили, що країна-агресор продовжує тероризувати прикордонні та прифронтові області постійними обстрілами. На Донеччині росіяни вночі пошкодили лінію електропередачі, яка живить одну з шахт. Шахтарів вивели. Бригади обленерго відновили живлення.

«Відновлення електропостачання на деокупованих територіях ускладнюється щільним замінуванням, яке залишає після себе ворог. Зокрема, на Харківщині під однією з ліній обленерго довжиною 12 км сапери вилучили понад 1000 протитанкових та протипіхотних мін. Лише після розмінування енергетики змогли розпочати відновлення», – сказано в повідомленні.

Імпорт електроенергії в Україну відсутній. Експорт триває в Польщу та Молдову лише вночі та вдень, коли в енергосистемі є надлишок потужності і знижене споживання.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom