Україна залучить від Кореї до $8 млрд

Share

Україна залучить до $8 млрд від Кореї за пільговими умовами, повідомляє Міністерство економіки

За даними відомства, попередню угоду між урядом України та урядом Республіки Корея стосовно кредитів від Фонду економічного розвитку і співробітництва (EDCF) підписали 17 травня в рамках конференції «Азійське лідерство».

«Можливість отримання першого траншу від EDCF в розмірі до $300 млн з'явиться вже в 2023 протягом 3-4 місяців з моменту підписання другого етапу угоди, що очікується за місяць від сьогоднішньої надзвичайно важливої події. Наступний транш до $3 млрд стане доступним в 2024 році з поступовим збільшенням ліміту до $8 млрд по мірі наповнення пайплайну проектів. Також Україна зможе використовувати корейські потужності та досвід для повоєнної відбудови зруйнованої інфраструктури, промислових та цивільних об’єктів», – зазначила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Зокрема, кошти будуть залучені на довгостроковий період під мінімальні відсотки: термін кредиту може складати до 40 років під 0,15% річних із відстрочкою повернення тіла кредиту на 10 років. Позики надаватимуться Експортно-імпортним банком Кореї в рамках фонду EDCF.

Для залучення фінансування конкретних проектів будуть укладатися окремі кредитні договори. Уряд Кореї може надавати гранти та технічну допомогу для підготовки та оцінки проектів.

Крім того, планується відкриття офісу EDCF в Україні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom