У США назвали мету нових санкцій проти Росії

Share

У поточному році США мають на меті обмежити здатність Росії обходити запроваджені раніше санкції

Про це міністр фінансів США Джанет Єллен заявила на пресконференції у Японії, повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на Bloomberg.

«Оскільки ці санкції мають вплив, Росія намагається їх обійти. У цьому році центральною частиною нашої стратегії є вжиття подальших кроків, щоб перешкодити спробам Росії уникнути наших санкцій», – сказала Єллен.

Вона назвала три кроки, які сприятимуть досягненню цієї мети: покращення обміну інформацією між країнами-учасницями санкцій, тиск на компанії та юрисдикції, які дозволяють Росії обходити обмеження, а також перекриття конкретних каналів, які використовує Росія для імпорту високотехнологічного обладнання та фінансування своєї воєнної агресії.

Водночас вона не згадала про застосування покарання до третіх країн за допомогу Росії в ухиленні від санкцій, хоча Мінфін США з початку року почав активно попереджати окремі уряди та компанії про неприпустимість участі у таких схемах.

Єллен також високо оцінила встановлене США та союзниками обмеження ціни на російську нафту, яке в поєднанні з санкціями ЄС допомогло знизити доходи Росії від експорту нафти, не обваливши світовий ринок.

Очікується, що під час зустрічі у Японії лідери країн G7 ухвалять низку рішень, розширивши обмеження на постачання технологій та обладнання, які використовуються російською армією та промисловістю, а також досягнуть прогресу у питанні обмеження експорту російських алмазів.

Очікується, що 11 пакет санкцій ЄС проти Росії також буде спрямований на протидію обходу запроваджених раніше обмежувальних заходів. Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель пояснював, що ЄС майже вичерпав свої варіанти нових санкцій проти Росії, і блоку необхідно зосередити увагу на фінансовій та військовій підтримці України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom