США вперше передають Україні конфісковані кошти російського олігарха

Share

Генпрокурор США Меррік Гарленд схвалив передачу Україні конфіскованих активів близького до російської влади підсанкційного бізнесмена Костянтина Малофєєва

Генпрокурор наголосив, що це перший випадок передачі конфіскованих у США коштів російських олігархів Україні, повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на Reuters.

«Хоча це перший переказ Сполученими Штатами конфіскованих російських коштів на відновлення України, він не буде останнім», – сказав Гарленд.

Минулого року Міністерство юстиції США звинуватило Малофєєва у порушенні санкцій, накладених на Росію у відповідь на її вторгнення в Україну. За даними американського Мін’юсту, Малофєєв фінансував російських агентів, які підбурювали сепаратистські настрої в Криму.

За словами Гарланда, тоді «було конфісковано мільйони доларів з рахунку у фінансовій установі США, пов’язаних із порушенням санкцій Малофєєвим».

На початку лютого американський суд вирішив конфіскувати $5,4 млн, які належали підсанкційному російському бізнесмену Костянтину Малофєєву.

Рішення судді окружного суду у федеральному суді Манхеттена стало першою постановою про конфіскацію активів російського олігарха відтоді, як Міністерство юстиції країни у 2022 році створило цільову міжвідомчу групу KleptoCapture, що забезпечує дотримання санкцій, введених США та їх союзниками у відповідь на вторгнення в Україну.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom