АМКР уклав із Нафтогазом угоду на постачання 200 млн кубометрів газу

Share

«АрселорМіттал Кривий Ріг» уклав угоду на закупівлю газу із ГК «Нафтогаз Трейдинг», що є частиною Групи Нафтогаз, повідомила прес-служба виробника сталевого прокату.

Документ підписаний 28 квітня 2023 року. Він передбачає закупівлю у «Нафтогаз Трейдингу» 200 млн куб. м природного газу. Цей обсяг покриває орієнтовно більше половини річної потреби металургійного підприємства у паливі.

Як зазначили в АМКР, угода забезпечить надійне постачання газу, що дасть підприємству можливість збільшити рівень виробництва, яке скоротилося внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

«"АрселорМіттал Кривий Ріг" використовує природний газ практично в усіх своїх виробничих процесах. Наявність стабільного запасу посилює наші шанси цього року поступово наростити виробництво та ввести в роботу промислові агрегати після вимушеної паузи з початку повномасштабної війни», — зазначив генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо.

Очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов додав, що партнерство з АМКР є можливістю для держструктури збільшити свою присутність у промисловому сегменті ринку та «закріпити статус найнадійнішого постачальника природного газу в Україні». 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom