«Нафтогаз» зафіксував тариф для населення до травня 2024 року

Share

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжила дію тарифного плану «Фіксований» ще на рік, його ціна й надалі складатиме 7,96 грн за куб. м (з ПДВ)

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Ціна на газ для побутових клієнтів залишається незмінною. Це рішення ухвалене з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в Україні. Попри всю складність ситуації ми продовжимо тримати ціну палива для наших громадян на довоєнному рівні», – зазначив очільник групи Олексій Чернишов.

«Нафтогаз України» забезпечує газом понад 12,4 млн українських домогосподарств. Усі ці клієнти отримують газ відповідно до річного тарифного плану «Фіксований». Період дії тарифу складає: з 1 травня 2023 року по 1 травня 2024 року включно.

У компанії нагадали, що 26 квітня 2023 року в межах підготовки до наступного опалювального сезону 2023/2024 «Нафтогаз України» вийшов на Українську енергетичну біржу (УЕБ) та закупив 1,6 млн куб. м природного газу в приватних українських видобувників.

Відповідно до результатів торгів середньозважена ціна купівлі ресурсу квітня у підземних сховищах газу (ПСГ) становить 10 972 грн за тис. куб. м без ПДВ, середньозважена ціна купівлі ресурсу травня на віртуальній торговій точці (ВТТ) склала 10 767 грн за тис. куб. м без ПДВ.

«Нафтогаз» також продовжує нарощувати обсяги власного видобутку, зокрема за останній місяць  АТ «Укргазвидобування» запустило одразу дві експлуатаційні свердловини на одному з найбільших родовищ України. Сукупно вони додали понад 300 тис. куб. м газу до добового видобутку компанії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom