ЄК та п’ять країн ЄС не домовилися щодо імпорту української агропродукції

Share

Відеоконференція між віцепрезидентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом та представниками п’яти країн Центральної Європи щодо імпорту сільськогосподарських товарів з України завершилася без домовленостей

Переговори з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Болгарією продовжаться 24 квітня на рівні міністрів сільського господарства, передає «Європейська правда» з посиланням на «RMF FM».

За даними радіостанції, з боку Єврокомісії є готовність йти на поступки. Зокрема, ЄК готова розширити список товарів, на які поширюватиметься заборона на імпорт з України.

«Прогрес є, і переговори рухаються в правильному напрямку», – повідомив один з учасників зустрічі.

Поки що Єврокомісія погодилася лише на заборону імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Нині тривають неофіційні розмови про те, що вона готова додати до списку обмежень інші продукти, наприклад, яйця та м'ясо птиці.

Міністри сільського господарства Польщі, Болгарії, Румунії, Словаччини та Угорщини в листі до Єврокомісії, надісланому 21 квітня, заявляють, що хочуть додатково включити до списку соняшникову олію, борошно, мед, цукор, м'які фрукти, яйця, м'ясо, молоко та молочні продукти.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom