Канада надала Україні новий пакет військової допомоги на $29 млн

Share

Уряд Канади оголосив про виділення Україні нової військової допомоги на суму 39 млн канадських доларів ($28,9 млн)

Вона містить 40 снайперських гвинтівок, 16 радіостанцій і внесок до фонду НАТО для допомоги Києву у його війні проти Росії, повідомляє «Бізнес.Цензор» із посиланням на Міністерство оборони країни.

Зазначається, що останній раунд допомоги Канада оголосила на тлі участі міністра оборони Аніти Ананд у засіданні в форматі «Рамштайн» у Німеччині.

Гвинтівки і боєприпаси поставить канадська компанія Prairie Gun Works, а радіостанції для супроводу танка Leopard 2 – компанія L3Harris Technologies.

Внесок до фонду НАТО у розмірі близько 34,6 млн канадських доларів допоможе забезпечити Україну паливом та іншими матеріалами.

«Пожертви і підтримка, оголошені Канадою сьогодні, допоможуть забезпечити Україну всім необхідним для захисту її суверенітету, незалежності і територіальної цілісності», – прокоментувала глава Міноборони Ананд.

Вона також зауважила, що всі вісім основних бойових танків Leopard 2, які Канада передала Україні, вже доставлені до Польщі. Канада направила трьох інструкторів з вогневої підготовки, щоб допомогти в навчанні українських танкових екіпажів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom