Галущенко назвав децентралізацію генерації одним із ключових завдань підготовки до наступного ОЗП

Share

Міністерство енергетики разом з енергетичними компаніями України активно готуються до наступного опалювального сезону: тривають відновлювальні і ремонтні роботи, працює відповідний штаб

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає прес-служба міністерства

«Наше завдання – максимально відремонтувати ті генеруючі потужності, які можна відремонтувати. На жаль, є повністю знищені потужності, які не вдасться відбудувати. Ми працюємо над відновленням не тільки генерації, але і системи передачі», – зазначив він.

Очільник Міненерго наголосив, що також здійснюються заходи з підвищення стійкості та посилення фізичного захисту енергеооб’єктів в умовах військових викликів.

Одним із ключових завдань у межах підготовки до наступної зими є максимальна децентралізація генерації електроенергії, що  дозволить посилити як енергетичну безпеку країни в цілому, так і безпеку постачання споживачам.

«Наша мета – побудувати розосереджену маневрову генерацію для аварійного живлення власних потреб великих станцій, об’єктів критичної інфраструктури у разі відключень та збільшення генерації у період дефіциту», – пояснив міністр.

Для досягнення відповідних цілей реалізовуються проекти з розвитку відновлюваних джерел енергії у співпраці з Єврокомісією та розбудовується мережа розподіленої генерації з використанням природного газу на базі майданчиків ОГТСУ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom